marți, 10 iulie 2012




INVĂȚĂM  EXCEL PENTRU...
Excel este un program de foi de lucru din sistemul Microsoft Office. Aveți posibilitatea să utilizați Excel pentru a crea și formata registre de lucru (o colecție de foi de lucru) pentru a analiza date și a lua decizii de afaceri fiind mai bine informați. Mai exact, aveți posibilitatea să utilizați Excel pentru a urmări date, a genera modele pentru analiza de date, a scrie formule pentru a efectua calcule cu acele date, pentru a aranja datele în diverse moduri și pentru a prezenta datele în mai multe tipuri de diagrame cu aspect profesionist.
Printre scopurile obișnuite pentru care se utilizează Excel se numără:
  • Contabilitate    Aveți posibilitatea să utilizați caracteristicile puternice de calcul din Excel în multe documente financiar-contabile, cum ar fi situația fluxurilor de numerar, declarațiile de venituri și declarațiile de profit și pierderi.
  • Bugete    Indiferent dacă nevoile dvs. sunt personale sau de afaceri, aveți posibilitatea să creați orice tip de buget în Excel, cum ar fi un plan de bugetare de marketing, un buget pentru un eveniment sau un buget pentru pensionare.
  • Facturi și vânzări    Excel este util și pentru gestionarea datelor privind facturile și vânzările și aveți posibilitatea să creați cu ușurință formularele necesare, cum ar fi facturi de vânzări, bonuri de livrare sau comenzi de achiziție.
  • Rapoarte    Aveți posibilitatea să creați diverse tipuri de rapoarte în Excel care reflectă analizele de date sau rezumă aceste date, cum ar fi rapoarte care măsoară performanțele unui proiect, care arată diferența dintre rezultatele proiectate și rezultatele reale sau rapoartele pe care le utilizați pentru a face previziuni despre date.
  • Planificare    Excel este un foarte bun instrument pentru crearea planurilor profesionale sau a planificatoarelor utile, cum ar fi un orar școlar pentru o săptămână, un plan de cercetare de marketing, un plan de plată a impozitelor la finalul anului sau planificatoare care vă ajută să organizați dineurile, petrecerile săptămânale sau concediile.
  • Urmărire    Excel poate fi utilizat pentru a urmări datele într-o foaie de pontaj sau o listă, cum ar fi o foaie de pontaj pentru urmărirea lucrului sau o listă de inventar care ține evidența echipamentului.
  • Utilizarea calendarelor     Datorită suprafeței de lucru cu grilă, Excel este bun pentru a crea orice tip de calendar, cum ar fi un calendar școlar pentru a ține evidența activităților de-a lungul anului școlar sau un calendar de an fiscal pentru a urmări evenimentele de afaceri și punctele cheie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu